Αναλαμβάνουμε όλων των ειδών τις επισκευές – ανακαινίσεις (ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαινίσεις διαμερισμάτων, ανακαινίσεις γραφείων, ανακαινίσεις καταστημάτων), ώστε να αξιοποιήσετε τις λειτουργικές δυνατότητες ενός παλαιότερου κτιρίου και να το προσαρμόσετε στις σύγχρονες ανάγκες, τις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις, αλλά και στη ραγδαία αλλαγή των οικονομικών μας δεδομένων.

Η ανακαίνιση θα μεταμορφώσει την κατοικία σας και θα αναβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινότητάς σας, παρέχοντάς σας καλαίσθητους χώρους, λειτουργικούς, με άνετα δωμάτια προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας, γρήγορα και με προκαθορισμένο ύψος κοστολόγησης.

Η ανακαίνιση σπιτιού δεν αποτελεί μια φθηνή και πρόχειρη λύση για τον ιδιοκτήτη, αλλά μια έξυπνη επένδυση, που με την σωστή μελέτη θα αποτελέσει την ιδανική λύση.

Η ανακαίνιση γραφείων και η ανακαίνιση καταστημάτων υλοποιείται με ταχύτητα και αξιοπιστία από οργανωμένα συνεργεία μας, ώστε να μην επηρεάζεται ο ρυθμός εργασίας της επιχείρησης με καθυστερήσεις που επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη.

Στο τεχνικό γραφείο του Δημήτρη Φατούρου, με άριστο επιστημονικό υπόβαθρο αξιοποιούμε κάθε σύγχρονο σχεδιασμό και ποιοτικά αξιόπιστο υλικό, ώστε να πετύχουμε το ιδανικό κατά περίπτωση αποτέλεσμα, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις ανακαίνισης στο οικοδομικό έργο ή σε επιμέρους κατασκευές (δωμάτια, μπάνιο, κουζίνα, γραφείο) με την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας – κόστους, περιβαλλοντικής προστασίας κι ενεργειακής απόδοσης.

Από πού ν’ αρχίσετε και γιατί σας συμφέρει να κάνετε ανακαίνιση;

Η ανακαίνιση είναι συνήθως μια διαδικασία που φέρνει εκνευρισμό, άγχος, αναστάτωση, μεγάλο κόστος και χρονική καθυστέρηση, όταν δεν γίνεται με μελέτη που θα αξιοποιήσει όλα τα δεδομένα του κτιρίου (ανακαίνιση κατοικίας ή ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου).

Εμπιστευτείτε μας για να μελετήσουμε τον χώρο σας με μια επίσκεψη χωρίς κόστος, ώστε να διαμορφώσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις πραγματικές σας ανάγκες από έναν έμπειρο μηχανικό και να κερδίσετε χρόνο και χρήματα.

Αν το σπίτι/γραφείο κατοικείται, πώς θα γίνει η ανακαίνιση;

Η εμπειρία του Δημήτρη Φατούρου και ο σεβασμός του τεχνικού μας γραφείου προς τον πελάτη, μας ωθούν στη χρήση τεχνικών συντονισμού, ώστε να τηρούνται επακριβώς τα χρονοδιαγράμματα σε ώρες και χρόνους προκαθορισμένους εξ’ αρχής, ώστε να πετύχουμε άριστο αποτέλεσμα στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, με την ελάχιστη δυνατή “αποδιοργάνωση” του ιδιοκτήτη.

Ποιοι παράγοντες “επιβάλλουν” μια ανακαίνιση;

Εκτός από την ανάγκη για αισθητική αλλαγή και διαμόρφωση του χώρου, όπου σας κάνουμε αρχιτεκτονικές μελέτες λειτουργικότητας αλλά και διακοσμητικές προτάσεις εσωτερικού χώρου, αναλαμβάνουμε μελέτες και ανακαινίσεις σε κτίρια με κακοτεχνίες, με φθορές από την πάροδο του χρόνου, από σεισμούς, άλλες φυσικές και μη καταστροφές (σάπιες σωληνώσεις, ηλεκτρικά προβλήματα, κακή θέρμανση), επεκτάσεις και επισκευές νέων κτιριακών εγκαταστάσεων σε υπάρχον κτίριο λόγω μιας νέας οικογένειας (γάμος, παιδιά) ή λόγω κληρονομιάς μιας κατοικίας που θα θέλατε να ξαναχτίσετε γιατί είναι παλιά, αλλά δεν έχετε τόσα χρήματα.

Ποιες ενδεικτικές εργασίες ανακαίνισης αναλαμβάνουμε;

· Εσωτερικές διαρρυθμίσεις του χώρου, διαρρύθμιση δωματίων, ανέγερση τοίχων
· Ανακαίνιση μπάνιου, ανακαίνιση κουζίνας, ανακαίνιση υπνοδωματίων, νέες βεράντες
· Επιδιόρθωση όψης κτιρίου, αντικατάσταση σοβάδων, γύψινων, ντουλαπών
· Αντικατάσταση δαπέδων και κουφωμάτων
· Ανακαίνιση κι αποκατάσταση κτιρίων
· Διαμόρφωση γραμματειακού χώρου και γραφείων με άνετα και λειτουργικά χωρίσματα
· Προσαρμογή νέων υλικών για αισθητική ανακαίνιση όπως επιθυμεί ο πελάτης
· Προτάσεις διαρρύθμισης εξωτερικών χώρων
· Πλήρης ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου (κατάστημα, ξενοδοχείο, γραφείο, βιομηχανικός χώρος κλπ)
· Μελέτες αντικαταστάσεις ηλεκτρικού και υδραυλικού συστήματος
· Μελέτη μονώσεων, συστημάτων κλιματισμού, ηλιακούς, εξοικονόμηση ενέργειας
· Μελέτες τοποθέτησης συστημάτων σκίασης
· Συστημάτα συναγερμού, παρακολούθησης, πόρτες ασφαλείας
· Μελέτες γα αποθηκευτικούς χώρους, εξώστες, πατάρια, εσωτερικές πόρτες
· Βαφές και πολλές άλλες ακόμη οικοδομικές εργασίες

Πώς μπορώ να αξιοποιήσω εμπορικά ένα κτίριο και να με συμφέρει η ανακαίνισή του;

Παρέχουμε στήριξη, μελέτη και προτάσεις, ώστε να αποδεικνύεται τεκμηριωμένα το συνολικό κόστος της ανακαίνισης και με κατάλληλο προσδιορισμό των οικονομικών συνθηκών της αγοράς στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών δόμησης κι ανάπτυξης (αν βρίσκεται σε πιθανά εμπορικά κέντρα, πάρκα, σταθμούς μετρό, σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα κλπ) να προτείνουμε την πιο συμφέρουσα λύση κατά περίπτωση, είτε πρόκειται για μελλοντική πώληση του κτιρίου, είτε μίσθωση με ανάλογο της επένδυσης μίσθιο, είτε ιδιοκατοίκηση.

Αν η ανακαίνιση αφορά επαγγελματική στέγη αναλαμβάνετε και την άδεια λειτουργίας;

Η ανακαίνιση και οι επισκευές σε επαγγελματικό χώρο γίνονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τις κατοικίες. Αν πρόκειται για αλλαγή επαγγελματικής χρήσης ή έναρξη, αναλαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες μελέτες, ώστε να πληρούνται όλες οι τεχνικές προϋποθέσεις καταλληλότητας για την έκδοση της άδειας λειτουργίας.

Πώς θα είμαι σίγουρος για το αισθητικό, λειτουργικό και οικονομικό κομμάτι της ανακαίνισης;

Θα δείτε σε μοντέλο με φωτορεαλισμό (τρισδιάστατη μορφή) το έργο με κάθε λεπτομέρεια, χρώματα, θέσεις, σκιάσεις, φωτισμούς, θα κάνουμε όλες τις πιθανές αλλαγές που θέλετε και θα καταλήξουμε μαζί στην λύση που θα είναι απόλυτα ταυτισμένη με τις ακριβείς ανάγκες σας. Ο οικονομικός προϋπολογισμός γίνεται με συνέπεια και ακρίβεια, ώστε να μην υπάρχει καμία τελική απόκλιση από αυτόν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Τι είναι η ενεργειακή ανακαίνιση;

Η μελέτη για εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια περιβαλλοντική προστασία, που μπορεί να επιτευχθεί με αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση κτιρίου (εξωτερικοί τοίχοι, εσωτερικοί, στέγη), αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης, αλλαγή λέβητα, ηλιακού, κλιματισμού, συσκευών χαμηλής απόδοσης και υψηλής κατανάλωσης κλπ, ώστε να εκδοθεί ενεργειακό πιστοποιητικό, το οποίο είναι πλέον υποχρεωτικό και κατατάσσει το ακίνητο σε ενεργειακή κατηγορία.